Welkom

Nieuws

Galerie

Atelier

Beelden

Schilderijen

Grafisch

Tuin

Contact

www.beeldenkunst.nl

Schilderijen

Dieren, bloemen, naakten, landschappen.... 

Kleuren, licht en schaduw...

Op het doek is van alles te beleven!

 

Schilderen doe ik voornamelijk met acrylverf.

Hier vind je een selectie van mijn werk. 

Kijk in de webshop voor meer schilderijen en prijzen.Zee


Oldtimer

Circus

Kenia

Dog

Cat

Patisserie

Sint Petersburg

Cotswold

Cotswold

Lands End

Lands End

Cotswold

Collage

Collage

Zomaar een paar handige tips...

Blauwe, groene en grijze kleuren zijn koele tinten die wijken. Warme tinten, zoals rood, oranje, geel en bruin, komen juist naar je toe. Varieer bewust en zie hoe de diepte in je schilderij ontstaat!

Wil je een object uit je schilderij laten spatten? Maak dan gebruik van contrasterende kleuren. Zo lijkt oranje uit een blauwe achtergrond te springen. Hetzelfde doet rood op een groen oppervlak en geel in een paarse omgeving.

Contrasterende kleuren zijn ook ideaal om schrille kleuren af te zwakken. Meng er een beetje van door de ongewenste schreeuwerige kleur voor een subtiel effect.

Niet alleen schilderen, maar ook mengen is spannend! Probeer eens verschillende blauwe tinten te mengen met bruine kleuren. Er ontstaan de mooiste levendige grijzen. Geen doodse kleuren uit een tube, maar allerlei facetten die perfect zijn voor schaduwen en nuanceringen op je doek.

Probeer ook eens eerst alleen schaduw en licht te schilderen. Verbazend hoe de sfeer direct ontstaat! Een minimum aan kleur doet wonderen... less is more!


Landschappen zijn al eeuwen een boeiend onderwerp.

Gebruik je schilderstape (die uit de bouwmarkt), dan kan je Hollandse weiland of zeegezicht gewoon niet mislukken. Schilder over de rand van de tape, verwijder deze voordat de verf is gedroogd en je hebt de perfecte horizon!

Voor nog meer diepte schilder je met vage kleuren miniobjecten in de verte en gebruik je harde kleuren voor grotere zaken op de voorgrond. 

Wolken? Houd een grote kwast losjes in de hand en veeg witte verf 'droog' in de lucht. Beetje blauw-grijzig aan de onderkant van de wolk (niet te veel, anders gaat het stormen) en... klaar!

Portretten vind ik echt moeilijk. Tips zijn voor mij zeer welkom. Graag deel ik er een paar:

Een zwart-wit foto(kopie) helpt de belangrijkste schaduwen neer te zetten. Vouw het voorbeeld zo dat je de verhoudingen op je doek exact kunt overnemen.

Tussen de ogen is precies ruimte voor een (derde) oog. Ogen die helemaal rond zijn komen trouwens weinig voor (gelukkig maar, want die zijn doodeng!). 

En met de zijkant van een dun kartonnetje stempel je eenvoudig de meest zwoele wimpers! 

 

Veel schilderplezier! 


een kruisbestuivings website